fbpx
22664
page-template-default,page,page-id-22664,oxygen-body,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Síközpont

A síközpont Garamvölgy (Telgárt) település közvetlen közelében a festői szépségű  Király-hegy ( Kralova Hola) tövében  található. A falu a felső Garam völgyében az Alacsony-Tátrában fekszik, illetve a Szlovák Paradicsom és a Szlovák Érchegység övezi. A községtől kb 2 km-re található a Garam folyó (Hron) forrása is.

 

A síközpont területe sokféle lesiklási lehetőséget kínál úgy a síelők mint a snowboard (freerider) kedvelőinek 6,5 km hosszan, 905 - 1300 tengerszint feletti magasságban. Az egyes nyomvonalak 10 részre oszthatóak a kezdőktől a legtapasztaltabbak részére. A sípályákat (Stodolisko, Tresnik I és Tresnik II – Cerla, Javorinka, Kozovec, gyermek felvonó) beépített hóágyú rendszerek segítik, hogy a látogatók a legjobb feltételek mellett élvezhessél az általuk választott pályákat. A Tresnik I. nyomvonal alkalmas a FIS által szervezett versenyek megrendezésére. Három kezeletlen, erdei  freeride  zóna kiváló adrenalin élményt nyújt a tél szerelmeseinek.

 

A 7 felvonó kapacitása óránként 3500 személy.

A síközpont minőségi szállás- és étkezési szolgáltatást is kínál. A Koliba étterem a Király-hegy (Kráľova hola)  alatt közvetlen  a síközpont területén található,  továbbá felfrissíthetik magukat a látogatók a Tresník Apreski bárban vagy a Király – hegyre néző Bare Snowban – jó hóviszonyok esetén közvetlenül a lejtőn. Ezen kívül a síközpont kölcsönzőt, sí- és snowboard oktatást is kínál gyermekek és felnőttek részére egyaránt.

 

Az alpesi síelés mellett a síközpont további szórakozásra is bizosít teret – gyermekek részére szánkózás,   a településen korcsolyapálya is működik.

VIDEO >>>